+31 (0)541 700 260 erik@opensupply.nl

Drukmeters

OpenSupply, uw leverancier van Druk- en Breedtemeters

 

Nauwkeurig, snel en schoon meten

In offset drukken is de breedte van de spleet tussen de cilinders van groot belang om ervoor te zorgen dat de inkt goed wordt overgebracht. Afwijkingen kunnen tot ongewenste problemen en slechte kwaliteit leiden. De gewenste breedte hangt af van het soort inkt, de hoeveelheid inkt, de viscositeit en andere zaken.

Het is daarbij niet altijd makkelijk om inktstrepen nauwkeurig te analyseren. Soms wordt de breedte gemeten vanaf de binnenkant van de streep, en soms vanaf de buitenkant. In veel gevallen blijft het echter gissen.

 

 

Een betere methode om te meten: de Nip Breedtemeter en Drukmeters!

De Nip meters van OpenSupply gebruikt een andere techniek, en meet de breedte van de spleet vanaf het moment dat er daadwerkelijk druk op de spleet wordt uitgeoefend, totdat de druk wordt opgeheven.

Dat houdt in dat de Nip meters van OpenSupply u nu een geavanceerd technologisch instrument biedt die de daadwerkelijke breedte onder druk meet, en niet vertrouwd op een inschatting op basis van de inktstrepen.

Makkelijk te gebruiken

  1. Plaats de tip van het sensorblad tussen de rollers
  2. De display toont de metingen – in millimeters of inches
  3. Stel de spleet in op de gewenste stand.

Het is belangrijk om metingen te verrichten aan beide uiteinden van de spleet en in het midden. Het voordeel van de Nip meters is dat de afmetingen altijd gelijk zijn – onafhankelijk van wie de metingen uitvoert.

Er is geen inkt nodig om metingen te verrichten, dus er hoeft ook niets te worden schoongemaakt nadat de metingen zijn verrichte. Mocht u echter metingen willen verrichten terwijl u met inkt werkt, dan kan dat ook. De Nip meters zijn tussendoor te kalibreren.

Vraag? Neem gerust contact op met OpenSupply.

Nieuw veld

3 + 5 =